Image
9 Ağustos, 2024

Moleküler Aktivasyon Teknolojisi(MAT) Nedir?

Oksidasyon ve Serbest Radikaller

Oksidasyon, bir atomun dış yörüngesindeki elektronlardan birini vermesidir. Dış yörüngesinde çift sayıda elektronu olan atom inert, stabil ve güçlü, kararlı iken bir elektronu kaybeden ve böylece tek sayıda elektronu kalan bir atom kararsız hale gelir. Böyle bir atoma veya moleküle “serbest radikal” denir.

Uluslararası düzeyde çeşitli bilimsel meslek kuruluşları hastalıkların tedavisine yönelik kılavuzlar yayınlamaktadır. Bununla birlikte, her hasta uluslararası kuruluşların genel tavsiyelerine farklı şekilde yanıt vermektedir. Günümüzde tek boyutlu tedavinin herkese yeterli faydayı sağlamadığı onun yerine bireyselleştirilmiş tedavinin çok daha etkili olduğu teyit edilmiştir.

Çoğu durumda, spesifik hastalıklar veya morbid durumlarla ilgili tedaviler, altta yatan hastalığın rehabilitasyonunu veya tedavisini amaçlamaktadır, ancak çoğu zaman hastalar ya yaşam kalitelerini ya da genel hastalık semptomlarını iyileştirecek destek tedavilere ihtiyaç duyarlar.  

CATALYSIS S.L. Şirketi, belirli hastalıklara ve hastalık durumlarına yönelik geniş bir yelpazede özel destek tedavi ürünleri yaratmıştır ve bu boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır. 

Moleküler Aktivasyon Teknolojisi'nin Benzersiz Özellikleri

CATALYSIS S.L. Şirketinin ürünleri moleküler olarak aktifleştirilen bileşenlere sahiptir. "Moleküler Aktivasyon" (MAT) adı verilen teknik, moleküllerin yapısında bulunan bazı grupların moleküllerin genel yapısı korunarak aktive edilmesi işlemidir. Farmasötik kimyanın tüm organik moleküllerinde bulunan bu grubun aktivasyonu, bir maddenin aktivitesini aktive edilmemiş formuna kıyasla 7.000 kata kadar artırabilir.

Bu, belirli bir konsantrasyonda çok az etkisi olan veya hiç etkisi olmayan tıbbi maddeler için de terapötik bir etkiye yol açar. Bir molekül, elektron vererek enerji emdiğinde ve orijinal moleküler yapısı değişmediğinde aktifleştirilmiş sayılır. Bu enerji açısından zengin durumda moleküllerin, aktive edilmemiş olanlara kıyasla daha yüksek biyolojik aktivite ve daha hızlı etki sergiledikleri gösterilmiştir.

Ayrıca CATALYSİS S.L. ürünleri, serbest oksijen radikallerini azaltarak herhangi bir hastalık varlığının neden olduğu oksidatif stresi de azaltır. Moleküler Aktivasyon teknolojisi sayesinde gerekli aktif maddelerin miktarları çok düşük konsantrasyonlarda olduğundan, talimatlara uygun kullanıldığında yan etkilerin görülmediği gözlemlenmiştir.

Bu özel yöntem, İspanya'nın en önemli ve Avrupa'nın 3. en önemli kamu araştırma yapısı olan Consejo Superior de Investigaciones Científicas / Üstün Bilimsel Araştırma Konseyi'nde (CSIC) keşfedilmiştir. 

Moleküler Aktivasyon Teknolojisi'nin Etkinliği Nasıl Kanıtlanmıştır?

Moleküler Aktivasyon Teknolojisi ’ne tabi tutulan her bir molekül için yapılan bir dizi kimyasal analiz ve deneyden sonra, aktive edilen moleküllerin enerjiyi depolama ve hızla serbest bırakma konusunda daha büyük bir yetkinlik sergiledikleri gözlemlenmiştir. Bu gözlem, aktive edilmemiş moleküllerle karşılaştırıldığında vücut için daha yüksek enerji faydası ve daha hızlı etki anlamına gelir.

Şirketin tüm hazırlıkları doğal içeriklerden, antioksidanlardan, vitaminlerden ve eser elementlerden oluşmaktadır. Ayrıca her bir destek tedavi ürünü oksidatif stresin arttığı her durumda klinik olarak belirgin bir hastalık olmasına gerek kalmadan önleyici olarak kullanılabilir.

Sonuç olarak, Moleküler Aktivasyon (MAT) aşağıdaki faydaları sağlar:

  • Terapötik bir etki elde etmek için aktif bileşenlerin daha düşük konsantrasyonları yeterlidir.
  • Hiçbir yan etkisi yoktur, çünkü moleküler aktivasyonla maddeler toksik hale gelmeden aktif hale gelir, konsantrasyonları genellikle uygulanandan daha düşüktür. 
  • Aktive edilen moleküller oksidatif stresi önlediğinden etki daha hızlıdır.

Catalysis Hakkında

  • CATALYSIS S.L. bir İspanyol şirketi olup, kendi patentleriyle yüksek kaliteli ürünler üretmektedir. Destek tedaviler alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren şirket; insan, veterinerlik ve tarım alanlarında ürünler geliştirmiştir.
  • Ürünleri dünyanın birçok ülkesinde bulunmaktadır.
  • Primum İlaç ve Sağlık Hizmetleri A.Ş., CATALYSIS S.L. ürünlerinin Türkiye'deki tek yetkili dağıtıcısıdır.